....070-697 32 31.... [email protected]

Nyheter 2008

081205 - Röntgenresultat: EASY är röntgad med B på höfterna och ua armbågar. SKÖNT! Det betyder att Kiris samtliga nio valpar är friröntgade.

081122 - Fältprov: GANDALF har ännu en gång visat sin kvalitet, denna gång genom att ta betyg 7 på fält och 9 på apporten i EKL vid särskilt prov i Enköping, dömt av Lars Thulin. Tillsammans med Gandalfs betyg på eftersöksgrenar (10-10-10) blev det 198 poäng = 1a pris. Stort grattis till Olle Stenström och Gandalf för den snygga avslutningen på provsäsongen 2008! Jag vill även passa på att gratulera Georg Khodr vars tik Tappinski's Jazzy As Jennin "Leelo" idag tog sitt andra 1:a pris i EKL! Leelo är mamma till en kull valpar efter Gatsby, skall bli spännande att se dem på fält nästa år!

081019 - Fältprov: EASY har gått till pris igen i helgen, vid SWeiKs ordinarie prov på Gotland. På lördagen tog hon 6-6 i UKL för Niklas Bodin och på söndagen blev det 6-10 i ÖKL för Lars Lööv, båda dagarna gick hon till pris på rapphöns. EANIE startade på Gotland i torsdags, tyvärr utan pris men hon hade väldigt roligt ihop med ett par tusen vitkindade gäss. GANGSTER startade också på torsdagen, dock utan fågelkontakt. EAZAC startade torsdag, lördag och söndag och har haft fågel i sina släpp men i svår vind och har inte gått till pris. Han har dock visat upp ett härligt sök! GAMBLER var också med alla tre dagarna och har jagat bra och haft kontakt med fågel men det resulterade inte i pris, tyvärr. Jag är jätteglad för att ni kom till start och kan bara beklaga att fåglarna inte riktigt samarbetade. Bättre lycka nästa gång!

 081013 - Valpplaner: GAME har börjat löpa men det är tyvärr omöjligt för mig att åka till Belgien och para henne nu så det får vänta till vårlöpet. Se mer information på "valpar".

081010 - Eftersöksgrenar: Nu är GALAHAD äntligen klar för start på fält i år, han tog 7-7 vid särskilt prov i Brottby, dömd av Kjell Alinger. Nu hoppas vi på pris på fält vid första starten! Lycka till Hanna!

081005 - Klubbmästare: Vi hade fem Welliesonhundar till start på helgens klubbmästerskap; EAZAC och EASY i UKL, GANGSTER i ÖKL samt GATSBY och GAME i EKL. Samtliga hamnade i det parti som gjorde fältprovet på lördagen, vi hade en härlig dag i vackert väder, dock med lite blandade resultat i domarens protokoll. GAME visade ett bra sök men hade problem med att få fast och få upp fasanerna i "dödens dike". Jag är dock jättenöjd med hennes lydnad och följamhet. GATSBY sökte också bra men hade svårt att precisera en kull rapphöns och fick inte vara med mer efter det. GANGSTER sökte bra både i fodermärgkål och på stubb och hade dessutom två bra fågelarbeten, mer än väl godkänt på sin första jaktprovsstart. EAZAC visade upp sin stora jaktlust, tog med sig mycket mark i hög fart och hann med att stöta en del rapphöns. Till slut lyckades han fånga en rapphöna, som lämnades av till fint till husse, då blev det dock koppel resten av dagen. Eazac såg precis lika nöjd ut över sin fångst som hans kära mamma gjorde då hon fångade rapphöna på Fjällskär 2004... EASY jagade bra i första släpp men jag misstolkade henne och förstörde en chans på rapphöns. Senare i samma släpp stod hon för fasaner men de kom på vingarna innan vi var framme. I nästa släpp hade hon en bra situation på en singelhöna och gick sedan ytterligare ett långt släpp längs kanalen.

På söndagen hade vårt parti prov i eftersöksgrenar. Det blev lite slitigt i hällregnet men de som var på fält hade förstås mer problem med vädret. GAME blev godkänd på räv, ruta och vatten, GATSBY ville inte apportera räv, gjorde rutan precis godkänt och startade inte på vattnet. EAZAC och EASY gjorde bra ifrån sig på spår och vatten. GANGSTER var godkänd på spåret och jobbade länge i vattnet men fick tyvärr tyvärr inte in fågeln. 

Vid prisutdelningen visade det sig att EASY var vår stora vinnare, med betyg 6-10-10-10 (fält-apport-vatten-släp) tog hon hem vandringsprisen WEIMARANERMÄSTARE samt KM i EFTERSÖKSGRENAR. Weimaranermästare innebär att man vinner det odelade provet, som tidgare har vunnits av hennes mamma Woksebs Mymlan, hennes moster Woksebs Ozzie och hennes kusin Landsbygdens Retur. KM i eftersöksgrenar har funnits länge och där finns bland annat storebror Wellieson Gatsby bland tidigare pristagare. Jag är jätteglad över Easys prestation men även väldigt nöjd med Game som också tog ett 2:a pris på fält med betygen 5-9-8-10-9 och kom på 2:a plats i tävlingen om Weimaranermästartiteln. GANGSTER fick en 7a på fält, 6a på apporten och en 8a på släpspåret men nollade vattnet och gick därmed inte till pris. EAZAC tog 8-10 i eftersöksgrenar och fick hederspriset "Bästa eftergång" vilket vi är mycket stolta över!

Stort tack till alla generösa sponsorer för de fina priserna, Easy är särskilt imponerad av sin vattenleksak och pipfisken, de höll hon igång med hela kvällen igår och idag på morgonen. Jag vill även tacka mina fantasktiska valpköpare som gjorde så bra jobb med sina hundar och höll humöret uppe även när betygen uteblev. Stort grattis till Maria och Diamond Queens Wilma som vann KM FÄLT med betyg 7 på fält och 10 på apporten i EKL samt till Landsbygdens Retur m Elisabeth, Scuba's Jet Set med Anders och Freja med Stig som gick till pris under helgen. Sist men inte minst vill jag tacka domare, alla funktionärer och startande för en supertrevlig helg!

081001 - Eftersöksgrenar: Vi ger inte upp för att vi är inne i oktober. EANIE tog 7-10 (vatten-släp) i ÖKL idag, därmed är hela E-kullen godkänd i ÖKL. GALAHAD gjorde ett perfekt vatten men missade kaninen. Kjell Alinger dömde.

080929 - Championat: "Förstaprishunden" EAZAC blev viltspårprovchampion idag genom ett 1:apris med HP (!!!) tillsammans med matte Karin. Han heter nu J SVCH Wellieson Eazac, verkligen inte illa när man är 16 månader gammal! Kolla in hans meritlista på hans egen sida! Stort grattis till Karin och Adam och varmt tack för allt engagemang ni lägger på er fina hund!

080928 - Jaktprov: Vilken fantastisk helg! Welliesonhundarna har tagit hem ett 1:a, ett 2:a och ett 3:e pris och jag är lika glad för alla tre. Helgen började med att GANDALF tog en 6a (2:a pris) på fält för Gunnar Ericsson på sin första start i EKL - en fantastisk bedrift av både husse och hund! På söndagen debuterade EAZAC på fält, för Marcus Niklasson, och slog till med en 7a i UKL vilket innebär ett förstapris på första starten - jätteroligt och väl förtjänt, Eazac jagade riktigt bra hela veckan i fjällen och jag tror vi kommer få se mer av honom på fält framöver.

Sist men inte minst tog GAME ett 3:e pris i helgen och det kanske inte låter så tjusigt men det var på vorstehklubbens fullbruksprov så jag är väldigt nöjd. Totalpoängen räckte till en 3e plats (av 8 startande), tätt följd av faster SCUBA'S GOLD STRIKE som också tog ett 3e pris. Provet vanns av Landinarnas Frodo som var extremt väl förberedd och fick ihop poäng för ett 1:a pris - stort grattis till Emeli Mårdenius. På andra plats med ett 2:a pris kom Annika Wängviks münsterhane Rogstabergets Jackson Browne, övriga 4 startande gick inte till pris. Det är första gången jag startar på fullbruksprov och det gav verkligen mersmak och jag hoppas komma igen nästa år och kanske kunna hyfsa till siffrorna då. Provet omfattar 5 moment i skog (smygjakt, blodspår, ett apportsök på hygge, apportering efter skott+kast i skogsterräng, 300 meter rävsläp), 2 vattenmoment (vattenapportering samt sök under bössan) och ett fältmoment. Game hade med sig poäng motsvarande 1:a pris efter skogsmomenten som genomfördes på lördagen och låg då på andraplats men vattenarbetet trasslade på söndagmorgonen och gjorde att det slutade med ett 3:e pris. Dock ändå en stark insats av min underbara lilla hund! Totalt fick Game ihop 205p och Scuba's Gold Strike 204p. Detaljerna över hur poängen fördelades på de olika momenten kommer ut här på sidan så fort vi har fått våra protokoll.

Jag vill tacka och berömma SVK Västsvenska för ett oerhört välarrangerat och trevligt prov. Domare, funktionärer, startande och publik bidrog alla till att det var väldigt trevlig stämning och att alla hundar fick chans att visa sina kvaliteter! Särskilt tack till Joe och Nicke som hjälpte mig att hålla nerverna under någorlunda kontroll, det är den absolut största utmaningen för mig en sådan här helg...

080914 - Championat: EANIE tog sitt tredje och sista 1:a pris på viltspårprov och blev därmed E-kullens första SVCH. Bra jobbat Eanie, Micke och Agneta!!!

080910 - Eftersöksgrenar: GANDALF slog till med 10-10-10 i elitklass på särskilt prov, dömt av Lasse Thulin.  Härligt! All lycka till på fält!

080907 - Hemma igen efter ett par härliga veckor i Jämtlandsfjällen. Vi har sett en del fågel men det är tur att det går att köpa mat så man inte måste klara sig på det som skjuts... Dock har mina duktiga valpköpare Adam och Joe lyckats fälla ripa i närheten av Game - tack för det!

080820 - Viltspår och eftersöksgrenar: Denna torsdag i augusti startade EANIE på viltspårprov igen och fick ett 2:a pris. Samtidigt var det prov i ÖKL eftersöksgrenar för GANGSTER, EAZAC och EASY på Gotland och de fick 10-10, alla tre!

080802 - Viltspår: EASY nollade ett fint ÖKL spår i Hällefors på torsdagkvällen medan EAZAC har tagit ännu ett 1:a pris i ÖKL idag på morgonen. Hejja Eazac!

080720 - Eftersöksgrenar: EAZAC, GANDALF och GATSBY har startat eftersöksgrenar i helgen. Eazac startade med matte Karin på lördagen, det blev full pott = 10-10, på söndagen startade Eazac med sin husse Adam och tog 8-9, ni är så duktiga alla tre! För Gandalf och Gatsby var det premiär i EKL och de behöver lite mer tid att lista ut det där med räven. Gatsby gjorde dock ett bra vattten och ruta på söndagen och slutade helgen med 9-0-10 i protokollet. På't igen bara!

080718 - Viltspårprov: EASY startade ÖKL och jobbade bra, 1:a pris på 42 poäng och enligt kritiklappen "snubblande nära ett HP". Snubblandet bestod i en ringning för mycket.

080716 - Viltspårprov: EANIE var ute i ÖKL igen menfick kraftig viltstörning och behövde hjälp att komma till slutet. 33 minuter och ett 3:e pris.

080715 - Viltspårprov: EANIE slog till med ett 1:a pris på viltspårprov, ÖKL. Grattis!

080707 - Eftersöksgrenar: EANIE var på Berga igen och tog nu 10-10 i UKL! Bra jobbat - nu får ni vila ett tag!

080706 - Massor av resultat: Nu är säsongen i full gång och vi har massor av nya resultat:

Eftersöksgrenar: GAMBLER var först ut av Welliesonhundarna i år; det är redan länge sedan han klarade apportpröve i Åpen klasse (AK) i Norge med ett 3:e och ett 2:a pris - kul att det kom tidigt på säsongen i år! EANIE, EAZAC och EASY debuterade i eftersöksgrenar unghundsklass (UKL) på Berga för domare Nicke Niklasson idag och alla tre gjorde bra ifrån sig. EANIE tog 9-9 (vatten - spår); EAZAC 8-9 och EASY 10-8; härligt att hela kullen blev godkänd på första försöket! GAME startade också på Berga och gladde matte med att ta 9-10-10 (vatten-släp-apportruta) i elitklass med räv i släpspåret. Många andra hundar gjorde också bra resultat på Berga, jag vill särskilt nämna Woksebs Ozzie med matte Ingela som till och med fick ett HP på sitt rävsläp!

Utställning: EANIE debuterade på officiell utställning 080615 och fick då en 2:a av Torbjörn Granheim. Jag var väldigt nöjd med det men mer skulle det bli - Eanie fick bedömningen "Good" av Ann Carlström på FCI-utställningen på Tullgarn 080703, dagen efter gav Bertil Lundgren henne omdömet "Very Good" och placerade henne som 4:e bästa juniortik och på World Dog Show blev hon 3:e bästa juniortik med bedömningen "Excellent". Fantastiskt kul med så fina resultat! Matte Agneta satsade så hårt under världsutställningen att hon ådrog sig en kraftig muskelbristning och fick lämna Älvsjömässan i rullstol. Det kallar jag kämparanda!!! EAZAC var också på utställningarna och bedömdes "Very Good" de första två dagarna och blev placerad som 4:e bästa juniorhane på torsdagen. På världsutställningen på lördagen fick han ett "Excellent" och blev 3:e bästa juniorhane. EASY rörde sig ojämnt på torsdagen och fick därför lämna ringen utan kvalitetsbedömning (KEP). På fredagen och lördagen fick hon "Very Good" men utan placering. GANDALF var med på utställningen på Tullgarn på fredagen och fick "Excellent" med kommentaren "Värdig champion". GAME var med alla tre dagarna och fick "Very Good" alla dagar, på torsdagen blev hon placerad 2:a i sin klass - av två möjliga :-)

(Good = 2:a pris, Very Good = 1:a pris, Excellent = bättre 1:a pris)

Viltspår: EANIE har även varit ute i viltspårskogen och tagit ytterligare två 2:a pris i öppen klass. GANDALF har tagit ännu ett 1:a pris i öppen klass. 

 

080625 - Barnbarn: Jag var och tittade på GATSBYs valpar hemma hos George Khodr. De ser jättefina ut och är naturligtvis hur söta som helst, jag ser verkligen fram emot att följa dem framöver. Två av hanvalparna är ännu inte sålda, kontakta George på 070-496 35 54 om du är intresserad!

Till höger: Valp efter J SVCH Wellieson Gatsby och J Tappinskis Jazzy As Jennin. Foto Khodr. 

 

 

080608 - Mentalbeskrivning: EANIE var på mentalbeskrivning i Sala. Det var oerhört varmt men Eanie var med på noterna och höll ihop bra under hela banan. Protokollet hittar du här.

080603 - Träning: Nu är sommaren här och provsäsongen närmar sig med stormsteg så det är hög tid att få ordning på apportering och simning. Micke och EANIE var på kurs hos Anders Landin i helgen och visade att deras samarbete fungerar mycket bra, titta gärna in på Landinarnas hemsida och läs under rubriken "Inga roliga saker att skriva om". Eanie var snabbast på apporteringsövningen vid kursavslutningen - samma bana som Easy och jag misslyckades totalt med helgen innan så jag är väldigt imponerad!

080529 - Röntgenresultat: EAZAC har B på höfterna och ua armbågar! Nu är det bara Easy kvar att röntga, det får dock vänta lite eftersom hon blev ormbiten i helgen och skall få krya på sig från det innan hon röntgas.

080524 - Utställning: Strålande nyheter från GAMBLER som bor i Norge; Han fick 1:a pris med CK och blev dessutom BIR och BIG-5 på utställning i Bodø i helgen! Domare var Vigdis Nymark. Dessutom tog Gambler tredjeplatsen på den informella apporttävlingen som hölls under dagen - lyckat på alla sätt! Grattis Ellen och Bjarne och tack för att ni är ute och visar upp er fina hund!

080517 - Röntgenresultat: EANIE röntgades på ettårsdagen och har A på höfterna. Härligt!

080515 - Godkänt eftersöksekipage: GANGSTER och hans husse Joe blev idag godkända som eftersöksekipage av Jägareförbundet och står till gotlandspolisens förfogande. Lycka till med de nya arbetsuppgifterna!

080512 - Födelsedag: Idag fyller E-kullen ett år, de kom till världen under en hel del dramatik och det är därför extra skönt att kunna gratulera dem idag!

080512 - Pingstläger & Viltspårprov: EANIE, EAZAC och storebror GATSBY var på Pingstläger i weimaranerklubbens regi torsdag till söndag. Jag är oerhört nöjd med allihop, både hundar och förare jobbade på jättefint under helgen. Eazac och Eanie kom igång med vattenapporteringen och hämtade sina första måsar. De hann dessutom visa upp sin fina spårförmåga på viltspårprov i  ÖKL, Eanie är lite het i spåret men tog två 2:a pris medan Eazac slog till med full pott (42p) båda sina starter vilket resulterade i två 1:a pris, varav ett med HP! EASY var också på plats och fick gå ett prov i AKL, vilket hon klarade galant. Dessutom tog E-valparnas halvsyster Javidel Tio två 1:a pris i ÖKL, morbror Magnum och moster Ozzie tog också ett varsitt 1:a pris i ÖKL. Många andra hundar visade också framfötterna i spårskogen under lägret, grattis till er allihop! Det är synd att det inte är Pingstläger året om, jag har redan börjat nedräkningen till nästa år och ser fram emot att träffa er där igen!

080510 - Barnbarn födda: GATSBY har nu blivit pappa till 6 hanar och en tik (se bilden!), om du är intresserad av en hanvalp skall du ta kontakt med George Khodr så snabbt som möjligt!                                                                                                                                                                                                      070-4963554                                                                                                          eller e-mail till [email protected] 

GANDALFS valpar har hunnit blir några månader och är igång med valpträning. Två av dem gick kurs för Anders Landin i pingsthelgen, både valparna och förarna skötte sig exemplariskt. Roligt att se!

  080503 - Barnbarn på gång: Tappinski's Jazzy As Jennin är dräktig med GATSBY, valparna beräknas födas i mitten av maj. Båda föräldrarna fick under 2007 betyg 8 på fält i öppen klass. Uppfödare är Georges Khodr i Vänge utanför Uppsala. Är du intresserad av en valp skall du kontakta Georges på                                                                                                                                                                                                     070-4963554                                                                                                   eller e-mail till [email protected].  

080419 - Vandringspris: GATSBY tilldelades idag vandringspriset "Årets Bästa Jaktliga Prestation" för sitt förstapris på fält 2007. Priset går till den hund som vid officiellt jaktprov har uppnått den högsta andelen av totalpoängen, enligt den koeffcientberäkning som används för jaktprov. Gatsby var svårslagen med sina 8-10-10-9 i ÖKL (=88,5%). På andra plats fanns kullsystern Wellieson Game med 87% (EKL). Även Gandalf låg högt upp på rankingen med 82% (ÖKL). G-kullens mamma, Woksebs Mymlan, fick detta pris 2005, med 87% (EKL).

080414 - Fältträning: Nyss hemkommen från en mycket lyckad helg på Gotland med E-kullen och 6 andra weimaraner födda 2007, vi har gått på fält torsdag till måndag. Stort tack till Adam, Micke och Agneta för att ni hängde med på detta med Eazac och Eanie, det är toppen med valpköpare som lägger så mycket tid och engagemang på sina hundar! Jag vill också tacka Marcus Niklasson och Johan Olofsson för helgen, för ert tålamod och för att ni delar med er generöst av marker och kunskap, jag hoppas få komma tillbaka snart!

080412 - Viltspårprov: Eazac och Eanie är godkända i anlagsklass viltspår, första meriterna på E-kullen! De gjorde proven på Gotland och det var Gunnar Ericsson som dömde, Eanie och Agneta gjorde så bra ifrån sig att de belönades med ett HP! Grattis till er allihop! 

080408 - Födelsedag: Idag fyller G-kullen 3 år! Grattis till er allihop!

080210- Valpar: Vi har fått barnbarn; Wellieson Gandalf har blivit pappa till nio valpar hos Classic Dreams kennel. Vi ser fram emot att se bilder på de små underverken och gratulerar mamma Yuppie till de små! 

080129 - Mattes Ellskling: Min lilla luddiga kanintax ELLA har fått somna in idag, hon blev drygt 12 år gammal. Hon har flyttat runt med mig i Sverige och i England och hängt med på det mesta men nu orkade hon inte mer. Hon var världens bästa sällskapshund och det kommer aldrig att finnas en sötare eller snällare hund än hon. Det är väldigt tomt utan henne. Jag vill tacka Vet Ann Hammarström på Ekeby Djurpraktik i Uppsala för hjälpen igår och idag.

Hejdå Ella - nu får du göra precis som du vill!

 Ovan: Ella på morgonen idag, Nedan: bilder från 2003-2006

080124 - Valpar: Wellieson Game är tyvärr inte dräktig så det blir inga Welliesonvalpar den närmaste tiden.

080108 – SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION: Med drygt två månaders fördröjning har jag insett att GAME uppfyller kraven för svenskt utställningschampionat, i och med sina två CERT och sitt 1:apris i EKL. Nu är det alltså J SVCH SUCH Wellieson Game som gäller! Tack snälla Lisbeth (kennel Jerikogården) som uppmärksammade mig på detta! Två dubbelchampions i G-kullen - inte illa! 

Ovan: Eazac, Mymlan, Easy, Eanie och Game 2007-12-01. Foto Karin Ekh.

Welcome

Recent Photos

Upcoming Events

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.