....070-697 32 31.... [email protected]

Nyheter 2009 och 2010

101023 - Fältprov: DAY startade på Källesjö (Skåne) och tog en 8 på fält och 10 på apporten - Jippi!!! Det blir förstås ett förstapris. En fasan fälldes för henne och för att hämta den fick hon simma över ett litet vatten - matte Nina som var förare idag fick användning för både "ut" och "sök" - i unghundsklass! Vi är så glada och stolta över er! Det finns inte så många Welliesonhundar så med Days åtta på fält är andelen hundar som fått åtta på fält ganska hög (Day och hennes mamma Game samt morbror Gandalf  i UKL samt Gatsby, Easy och Eazac i ÖKL = mer än hälften av dem som är gamla nog att starta på prov).

101021 - Lite av varje: DAY var den som bäst försvarade Wellieson på årets KM; hon var en av tre hundar som gick till pris och hade betyg 7 på fält, 7 på apporten, 6 på vatten och 8 på släpspåret. det räckte till ett 2:a pris och en tredjeplacering totalt, hon tilldelades dessutom skyttens pris. Bra jobbat! Vi är jättestolta över Day, Nina och Tobias för insatsen under helgen! I och med detta har Day gått till pris på fyra av fyra starter. De andra två pristagarna på KM var Nicke Niklassons EKL tikar och de tog också varsin sjua på fält och hade bättre betyg än Day på de andra momenten och knep därför placering 1 och 2. Stort grattis till Nicke och hans duktiga hundar!

EASY fick också betyg på fält (6) på KM men ville inte bada så hon gick inte till pris, däremot gjorde hon dagens bästa ruta i EKL och fick skyttens pris - tack för det! Hennes betyg var 6-10-0-10-10.

EAZAC gick jättebra på fält men kom inte för fågel och gick inte till pris under KM-helgen. Däremot gick det riktigt bra för Eazac på det delade provet på Gotland 14e oktober. Han gick som ett spjut hela dagen. Han stod för fasan samtidigt som en partner, partnern anmälde stånd först och Eazac blev kopplad. Efter 147 minuters släpptid hittade han en rapphönskull som han skötte perfekt och betyget blev 8 på fält , 9 på apporten vilket innebär ett 1:a pris på fält, jippi!!! Stort grattis och tack till Eazac och Adam - vi visste ju att det skulle gå vägen förr eller senare men vågade förstås inte hoppas på en så kort provsäsong för er 2010!

MINI och DENJA är nu sålda och stortrivs hemma hos sina nya ägare. Mini ägs av Jenny Holm i Uppsala som tidigare har DELLA medan DENJAs nya ägare är Sara och Thomas Eriksson i Enköping. Vi hälsar Sara och Thomas varmt välkomna till Welliesonfamiljen och hoppas att båda era hundar hänger med på våra aktiviteter framöver!

101006 - Fältprov: DAY startade i unghundsklass på Dylta och tog 6-10 = ett 2a pris, bra jobbat! 

100927 - Många hundar i huset: Under en tid har vi haft sju hundar i huset, även om vi verkligen tycker om weimaraner så är det för många... Sedan igår är dock Denja och provbor hos Sara och Thomas i Enköping som även har Denjas moster Javidel Tio och Mini provbor hos Jenny som har Della, fungerar det bra blir de kvar i sina nya hem. Dessutom är Game på lyxsemester hemma hos Ted och Teresa i Åkersberga så vi har kommit ner till fyra hundar, jätteskönt både för oss och alla hundarna!

Från vänster: Game, Gangster, Mini, Denja, De Niro, Easy och Kiri

100926 - Fältprov: DAY debuterade på fältprov i Enköping i helgen med Nina som förare, de slog till med att ta en 7a på fält i unghundsklass på lördagen!!! Det trasslade lite med apporten och slutade med betyg 6, vilket tillsammans med hennes 10-10 på eftersöksgrenar räcker till ett 1:a pris. Vi är så glada och stolta över er! EANIE och GATSBY startade också på lördagen och gick bra men Eanie gick ut sig på hare och Gatsby hade lite för roligt med fåglarna i slutet av dagen. På söndagen startade Day, Eanie och Easy. Day och Eanie fick en varsin 4a på fält medan Easy gick för dåligt och nollade. Hon hade dock en fin situation på ett rådjur som hon stod för, reste och respekterade. Jenny och Mikaela som har valpar i De-kullen var på provet och tittade på söndagen, trevligt att ni satte av tid för det och hoppas att ni är sugna på att starta era hundar om ungefär ett år!

100920 - Eftersöksgrenar: DAY tog 10-10 i unghundsklass på särskilt prov i Svedala. Patrik Sjöström dömde. Grattis och bra gjort!

100911 - Utställning: Nina och DAY var på utställning idag men Day ville inte bli mätt och kunde därför inte prisbedömas, tyvärr. 

100910 - Eftersöksgrenar: GATSBY startade på särskilt prov i Tierp och tog full pott i elitklass; 10-10-10. Han fick dessutom HP på rutan - Grattis! Nu håller vi tummarna för fältproven! Vid samma prov i Tierp tog Gatsbys dotter Grey Shaheen Isa 10-10 i öppen klass och Gandalfs son Classic Dream's Geb 8-8 i ÖKL, grattis till er också! Kjell Alinger dömde.

100905 - Mentalbeskrivning: EANIE var i Fagersta och gjorde MH (Mentalbeskrivning hund).

100904 - Valpträff: Tredje valpträffen för  De-gänget genomfördes i härligt väder hos Anders Landin i Trollhättan. Landinarnas O-kull som är några veckor yngre var också på plats och vi körde ett par övningar tillsammans. Samtliga av våra De-valpar var på plats och vi är så glada för att ni tog er tid att komma, vi vet ju hur viktigt det är att det blir rätt från början! Vi började med att följa fritt vid sidan, inkallning och stopp med enkel störning för att sedan köra en ganska svår passivitets/stadgeövning med båda valpkullarna samtidigt, det blev lite rörigt men gick till slut. Efter det blev det vilda lekar tillsammans med strävhårsvalparna och i tumultet blev Dennis tyvärr rejält tilltufsad och fick vila ett ömt framben resten av dagen. De andra jobbade vidare med fritt apportsök som alla skötte utmärkt, stor förbättring sen sist! Bra sök och jättefina avlämningar - riktigt kul att se! Sedan blev det stopp under inkallning med en lite svårare störning, det gick också bra. Sist på dagen gick vi in i kaninhägnet och alla förare fick stopp på sina valpar där inne, när valparna såg kaniner - BRA GJORT! Sen var valparna kanske lite trötta och slog inte på den där riktiga jaktlusten men det är ändå en mycket bra start!

Det finns lite bildert från dagen i ett nytt fotoalbum i galleriet. Ännu en gång; tack alla för att ni kom på träffen!

Till vänster: Linda och DELTA går fritt följ med störning. Visst är de duktiga?

 

100902 - Fjälljakt: Nu är vi på väg från de otroligt vackra fjällen omkring Ammarnäs i Västerbotten efter en veckas jakt. Vi hade med oss Game, Gangster, Easy och Mini upp och hade en lite rörig jakt pga tre (!) höglöpande tikar. Vi hade även en tasskada på Gangster och Easy har vattensvans efter sista jaktdagen då vi alla höll på att förfrysa på fjället. Det blev några ripor och en tjäder med hem och vi har börjat planera för nästa års jakt. Vi vet att flera andra Welliesonekipage har varit och är ute på fjäll och i skog nu. Först ut i år med att fälla ripa över sin Welliesonhund var Tobbe som fällde för lilla DAY - grattis till er båda! Bilden till höger visar Day och hennes andra ripa.

100819 - Valpar: GAMBLER har blivit pappa till en kull på 6 hanar och 2 tikar. Mamman till valparna heter Thea av Bjønnsteg och valparna finns i Norge hos Linda Brenntrø. Bilder och information finns på 123hjemmeside.no/weimaraner. Om du är intresserad av en valp skall du kontakta Linda så snart som möjligt på [email protected] Vi önskar Thea och Linda all lycka med de små grå!

100819 - Valpträff: DELLA (Vilda), DENNIS och DE NIRO hade sin andra valpträff på torsdagkvällen. Det blev tre intensiva timmar med lite lek och mycket träning, samma saker som de andra valparna gjorde den 8e augusti. För Anna och Olivia med De Niro var det första valpträffen så det blev särskilt intensivt för dem! Även det här gänget klarade sitt första blodspår jättebra och både förare och valpar börjar få bra ordning på grundlydnaden. Tack snälla Jenny, Sara & Kajsa samt Anna & Olivia för att ni satte av kvällen till valpträning. Nästa gång vi ses är den 4e september hos Landin! 

100816 - Eftersöksgrenar: Nina och Tobias har varit i Kalmar i helgen och startat DAY igen. Hon blev godkänd både lördag och söndag men var väldigt ivrig och tappade en del poäng så hennes resultat från Skåne är fortfarande det bästa.

På måndagskvällen hade vi särskilt prov här på Gotland. MINI (Hermine Des Brumes Des Bois) startade i öppen klass och fick 10-10! EASY gjorde sitt andra försök i elitklass och tio dagars träning sedan provet i Sala hade hjälpt, den här gången blev det 10-10-10, det var räv i släpspåret och i rutan hittade hon en trut, en mink, en kanin och en kråka. Roger Malmqvist dömde och vi tackar domaren samt Richard och Annika Dahlström som hjälpte till att arrangera provet. Den tredje startande var Ebba Suneson med Mimmtrix Selva som också fick full pott. En mycket lyckad kväll, nu kan vi åka till fjällen utan att behöva oroa oss för eftersöksgrenar. Skönt!

100808 - Valpträff: DELTA ("Wilson"), DEPUTY ("Pippin"), DELIGHT ("Vilda") och DENJA deltog i den andra valpträffen för De-kullen. Vi var i Sala (tack snälla Adam för lånet av marken) och vädret var med oss, svalt och mulet, så valparna orkade med en hel del. Nya erfarenheter var stoppkommando, att följa fritt vid sidan, gå i koppel utan att dra, gå blodspår och kaninsläp. Vi gjorde även ett apportsök där alla valpar hittade vildsvinsklöv och en eller två fåglar. Det blev förstås också en del lek och bus under dagen. Tack alla valpar och förare för en jättetrevlig dag - ni är så duktiga!

100806 - Eftersöksgrenar: EASY gjorde första starten i elitklass men det var för tidigt - hon var inte klar i träningen. Hon packade fåglarna för hårt på vattnet och i rutan träffade hon en gås som hon inte vågade ta in. Nu blir det hårdträning på fågelhantering innan nästa start! Vi tackar bracco-spinoneklubben för att vi fick komma och försöka i allafall!

100727 - Eftersöksgrenar: DAY startade i unghundsklass på särskilt prov i Skåne och tog 8-10. Bra gjort!

100718 - Welliesonhelg i Sala: 

Vi hade träningsträff i Sala för andra året i rad. 12 av 18 Welliesonhundar var på plats: GANGSTER, GAME, GATSBY, GALAHAD, EANIE, EAZAC, EASY, DAY, DELLA, DEPUTY, DELIGHT OCH DENJA samt gamla Kiri (Woksebs Mymlan), vår nya hund Mini (Hermine des  Brumes Des Bois), barnbarnet Sonic samt Lava som tillsammans med Eva hjälpte oss som träningsfunktionärer, Zelda, Bella och taxen Skorpan.

På lördagen lade vi mycket tid på kommandot "ut" på land och i vatten och frampå lördag eftermiddag blev det valpträning för De-gänget medan de vuxna hundarna njöt av rast och vila. På söndagen började vi med släpspår och avslutade med ett vatten med mycket störning. Vi är väldigt glada för att se att alla ekipage ligger så bra till i träningen, det var riktigt roligt att se er på land och i vatten!  (till höger:Eazac i vatten, nedan Mikaela och Deputy)

 

 

 

 Stort tack för en trevlig helg och för all hjälp med apportvilt, mat mm. Ett särskilt tack till Karin och Adam för lånet av det mysiga torpet! 

 

Foto: Nina Robertsson/Tobias Andersson

 

 

100711 - Eftersöksgrenar: Nu är provsäsongen igång; först ut i år var EANIE och EAZAC som startade i Vallentuna. Eanie tog 10-10 på lördagen och Eazac 10-10 på söndagen. Vilken kanonstart!

100703 - Träning: Första träffen med de härliga De-valparna genomfördes i stekhet sol. Alla sju var med, leken blandades med sitt, stanna kvar och inkallning med ganska svåra störningar och så provade alla att apportera kaja. Några av valparna hann även med ett dopp innan de reste hemåt. Tack alla för en trevlig dag, det var kul att se hur bra valparna trivs med  sina nya ägare!

 

 

 

100613 Utställning:

Vi var i Avesta på svensk vinnarutställning. DAY (bild till höger) stod för vårt bästa resultat, hon fick 1a med HP i juniorklass och blev bäst av tre juniortikar med kritiken:

Feminin o trevlig Mkt trevlig rastyp. Bra huvud vacker nack o överlinje.Typisk u-linje väl konstruerad fram o bak kan utv. mer förbröst vackra rörelser fr. sidan Rätt bra fram o bak. 

EAZAC fick en slät 1:a och EASY och MINI en varsin 2:a.

 

 

100602: Viltspårprovchampion!

Vi har fått en ny champion:

SE VCH Wellieson Day som idag tog ännu ett 1:a pris på viltspårprov med 42 poäng! Härligt Nina - vi är väldigt glada för att ni tar så väl vara på lilla Day!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 100518 - Födelsedagar: Nu har G-kullen fyllt 5 år, Kiri (Woksebs Mymlan, foto till höger) har blivit 10 år, E-kullen har blivit 3 år och Da-kullen är 1 år. Grattis till alla och tack för härliga år! Vi har Welliesonträff i Sala 17-18 juli, hoppas att ni kan vara med då - allihop!

100511 - Viltspårprov Öppen klass: Nina och DAY tog full pott på viltspårprov i ÖKL idag; 42p med HP, grattis! HP fick de för att de klarade spåret trots störning av paintball i skogen, man kan tydligen råka ut för vad som helst på viltspårprov!

100425 - Viltspårprov ÖKL: DAY startade öppen klass viltspår idag, med Tobias som förare. Efter 15 minuter hade de fått ihop 42 poäng och ett 1a pris. Grattis!

100403 - Viltspårprov och fältträning: DAY blev godkänd i anlagsklass, förd av matte Nina. Bra gjort tjejjer! Day har dessutom redan hunnit vara ute på fältträning två helger i rad tillsammans med husse Tobias och hittat och skött både fasan och rapphöns. Day är född i maj 2009 och är nära släkt med årets valpkull. Tack snälla Nina och Tobbe för att ni tar så väl hand om henne!

100329 - Valpnytt: Nu är "De"-valparna här!

EASY födde tre killar och tre tjejjer mellan 18.40 och 23.10 på måndagkvällen och så en kille till efter midnatt. Alla mår bra, valparna är jämna i storleken med en snittvikt på ca 500 gram och Easy verkar nöjd med de små. 

Valparna har ett eget fotoalbum i Photo Gallery.

Är du intresserad av en valp? Hör av dig i så fall!

 

 

 

 

100321 - Valpnytt: Goda nyheter - EASY är rund och fin om magen och idag har vi känt fosterrörelser så vi vet att det är aktivitet därinne. Som ni ser på bilderna har vi ytterligare en god nyhet och det är att snön äntligen börjar ge sig, vi ser fläckar av gräs och grus och hundarna lämnar stora leriga avtryck inne!

100308 - Barnbarn på väg: Vår stamtik Kiri (Woksebs Mymlan) skall bli farmor hos kennel Woksebs, genom att deras tik Scuba's Jet Set är dräktig med Wellieson Eazac. Vi önskar all lycka med kombinationen och valparna, ni som är intresserade av en valp därifrån skall nog skynda er att kontakta Anders och Elisabeth (www.woksebs.com)! Här hemma växer Easys mage, hon är redan rund och fin.

100301 - Ny hund: Vi har haft HERMINE DES BRUMES DES BOIS "Mini" på prov sedan i december och från och med idag är hon vår på riktigt. Mini är född i Belgien och hennes mamma och pappa kommer från kennel Brumes des Bois som också har fött upp henne. Vi tycker att hon passar in jättebra hos oss och hon blir ett spännande tillskott till vår lillla kennel. Vi vill tacka Peter Dewindt som gav oss möjligheten att ta över Mini när han var tvungen att placera om henne. Det var Peter som importerade henne från Belgien och han har gjort ett jättebra jobb med hennes grundträning. Mini har förstås fått en egen sida på webben klicka här om ni vill läsa mer om henne! 

 

 

 

 

100227 - Utställning: Duktiga Nina och DAY var på inofficiell valputställning i Hässleholm idag och blev BIG-3! Grattis! Det var Agneta Kappers som dömde weimaraner. Day är nio månader gammal nu och vi ser fram emot sommarens officiella utställningar!

 

 

 

 

1000225 - Dräktighet: Idag var EASY på ultraljud och vi såg valpar - jätteroligt! Vi vet inte exakt när de kommer ut men det borde bli någon av de sista dagarna av mars. Hör av dig om du är intresserad av en valp!

 

 


 

 

1000225 - Snygga Killar: GATSBY och hans son Sonic gör reklam för herrkläder. Läcker bild, eller hur?!

 

 

 

 

 

 

 

100209 - Avstängning: GANDALF har på grund av visat beteende på två jaktprov blivit permanent avstängd från prov, tävling och avel inom SKK organisationen. Beslut kom från SKK idag. Han är däremot inte avstängd från utställning.

Gandalf är en hund som redan som liten valp visade stora drifter, både i form av jaktkamp och social kamp. Han utvecklade sin jaktlust tidigt och är en hund vi har trott mycket på, men han har även krävt mycket. Olle och Lotta som äger honom har kämpat på med träning och jakt och som uppfödare känns det oerhört tråkigt att konstatera att de inte har fått tillräckligt stöd för att det skall fungera hela vägen ut. Gandalf har gjort väldigt många starter på prov och utställningar som har gått bra och vi vill tacka Olle och Lotta för deras stora engagemang i Gandalf och önskar all lycka till med Gandalfs son Geb som också finns hemma hos dem.

Vi hoppas att erfarenheterna kring Gandalf kommer till nytta i avel och utbildning av weimaraner. Som uppfödare måste vi fortsätta vara vaksamma på hundar som har svårt att arbeta tillsammans med andra hundar och när det gäller träning så gäller det att få till lydnaden tidigt så att vi som förare kan hjälpa hundarna att koncentrera sig på rätt saker när de arbetar.

1000125 - Parning: Easy är nu parad med J Ansona Dream On. Hon kommer att dräktighetsundersökas i slutet av februari, om hon är dräktig bör valparna anlända omkring den 29e mars. Håll tummarna!

Information om kombinationen finns under fliken "Valpar". Välkommen att höra av dig om du är intresserad av en valp! 

100114 - Födelsedag och löp: Idag fyller vår gäst Mini (HermineDes Brumes des Bois) två år - Grattis! Easy har börjat löpa och vi gissar att det blir parning inom två veckor. Hon kommer att paras med J Ansona Dream On, se mer information under fliken "valpar".

091231 - Gott Nytt År: 

Det har varit ett händelserikt år. Det började med att Sigrid flyttade till Joe på Gotland. I mars var det årsmöte med utdelning av vandringspriser i SWeiK och fick vi ta emot priset för bästa bruksuppfödare, bästa rookie (J SVCH Wellieson EAZAC) samt bästa jaktliga prestation (J SVCH SUCH Wellieson GANDALF) - jättekul! Stort tack till Olle och Karin & Adam som fixade detta!

Den 17 maj föddes de tre valparna i Da-kullen. Samma helg som valparna var leveransklara hade vi den första Welliesonträningsträffen någonsin, det var otroligt kul att samla hundar från de tre kullarna! Det var härligt att se hur duktiga alla är med sina hundar och det märktes också under provsäsongen. EANIE, EAZAC, GANGSTER, och GALAHAD tog 10-10 i öppen klass i eftersöksgrenar, GAME tog 10-10-10 och GANDALF 10-10-7 i elitklass. För EASY blev det 10-9 i öppen klass. Vi fick även god utdelning under fältprovssäsongen; Easy tog två 1:a pris i ÖKL,  varav ett på KM. EANIE blev jaktprovsmeriterad med ett 3:e pris i ÖKL och EAZAC har tagit två 2:a pris i ÖKL. Årets höjdpunkt på prov var att GAME blev svensk jaktprovschampion. Både Eazac, Gangster, Galahad och Gandalf har visat upp mycket fint sök på jaktprov men det har inte alltid resulterat i pris, dock ser egenskapssiffrorna bra ut.

Vi har även fått en del framgångar i utställningsringen - oväntat men roligt! Easy och Eazac tog ett varsitt CERT på jubileumsutställningen på Öland och Eazac lyckades vinna hela utställningen! Nästa gång vi ställde ut var på HUND2009, där fick Easy ett CERT och så vann vi bästa avels- och uppfödargrupp.

Under 2009 förlorade vi för första gången en Welliesonhund, det var lilla Vilja (Wellison DAWN) som kom i vägen för en bil under hösten, en särskild tanke går därför till hennes matte Jenny.

Vi förlovade oss på fjället i Ammarnäs den 25 augusti och från och med årsskiftet är Joe delägare i kenneln. Vi vill tacka er som lägger så mycket tid och resurser på att träna och meritera era Welliesonhundar och framförallt för att ni ger dem ett jättebra hundliv! Vi väntar just nu på att Easy skall börja löpa, hon kommer då att paras med pappan till Da-kullen; J Ansona Dream On. Vi ser fram emot en kull med friska och busiga valpar och att följa dem och de vuxna Welliesonhundarna under 2010.

Gott Nytt År!  

 

091213 - Utställning: HUND2009 (=Stora Stockholm) gav oss ett CERT till EASY, en slät 1:a till EAZAC, 2:or till GATSBY och GALAHAD samt en 3:a till EANIE. WOKSEBS MYMLAN "Kiri" fick visa upp en avelsgrupp och fick 1:a m HP på den och vi visade även en uppfödargrupp som fick 1:a m HP samt vann konkurrensen med två andra uppfödargrupper i rasen. I båda grupperna ingick GATSBY, GALAHAD, EASY och EAZAC och vi gick även in i finalringen med grupperna, men blev inte placerade.

Tack snälla Hanna, Joakim, Karin och Adam som stannade hela långa dagen och som dessutom hjälpte mig med burar och matsäck! Stort tack till Elisabeth Beskow, Eva Bjärud och Jessica och Jennifer Bergstrand som hjälpte till att visa Gatsby och Kiri. 

091212 - Välkommen Mini: Idag har HERMINE DES BRUMES DES BOIS "Mini" flyttat hem till oss på prov, tanken är att hon skall hjälpa Joe och Gangster med jakten. Fungerar det bra blir hon kvar hos oss permanent. Mini är en pigg och trevlig 2-årig tik som är född i Belgien och har en stamtavla som vi tycker är väldigt intressant. Vi vill tacka Peter Dewindt för det stora förtroendet att ta över henne och lovar att ta hand om henne på bästa möjliga sätt!

091128 - Fältprov: Adam Dschulnigg är utan tvekan säsongens slitstarkaste förare, denna grå decemberdag startade han sin EAZAC ännu en gång på fält i Enköping. Det ville sig inte riktigt och nu är det dags för välförtjänt vintervila. Med den stora jaktlust Eazac har visat under året, och den provrutin Adam har samlat på sig, kommer det säkert att gå jättebra nästa år!

091128 - Fältprov: EAZAC gick till pris på särskilt prov i Enköping igen, den här gången med betyg 6 på fält och 10 på apporten vilket gav ett fint 2:a pris! Grattis och bra jobbat Adam och Eazac!

På samma prov delades tre 1:a pris i ÖKL ut, till Kilesands Ripa, Snaiper's Isa och Scuba's Jet Set. Grattis till alla förare, uppfödare och duktiga hundar! 

091111 - Fältprov: EAZAC gick till pris på särskilt prov i Enköping. Han fick betyg 5-9 i ÖKL, vilket räcker till ett 2:a pris.Han har hunnit med ytterligare tre starter efter det. Eazac har jagat bra hela säsongen men stoppet sitter inte riktigt än, hoppas det ordnar sig innan säsongen är slut!

091108 - Utställning: DAY blev BIR och BIG-2 på Malmö valp, en inofficiell men väldigt stpor valputställning. Grattis Nina och Tobias! Det här bådar ju gott för framtiden, hoppas ni orkar med några utställningar till!

Day har även hunnit vara i fjällen och kika på ripor och har ittat fasaner i Enköping och i Skåne.

Till höger: Day, foto Tobias Andersson

 

 

 

 

091025 - JAKTPROVSCHAMPIONAT: Idag föll det på plats på prov på Gotland och vi kan stolt presentera:

J SVCH SUCH SJCH WELLIESON GAME.

Hon tog en 7a på fält och fick en 10a på apporten, tillsammans med hennes 10-10-10 i eftersöksgrenar räcker det till ett 1:a pris. Vi firar med köttfärssås och whisky ;-)

Dagens prov dömdes av Roger Malmqvist och det var tre skottsituationer för Game, samtliga på fasan. Hon gick bra hela dagen och hade precis så mycket tur som behövs på prov. Många hundar gick väldigt bra under Gotlandsproven och vi hade riktigt trevliga dagar. EAZAC startade i ÖKL tre dagar och fick mycket beröm för sitt sök men fick inte till det med fåglar. Stort grattis till Marcus och Scuba's Highland Witch som tog en 7a på fält i EKL på lördagens prov. 

Foto: Game i fjällen 2008. Foto Karin D Ekh

 

 

 

091019 - En mycket sorglig dag: Lilla glada Vilja (DAWN) började morgonen med att peta upp en hare och följde den upp på en väg. Där blev hon tyvärr påkörd och fick svåra krosskador på bäckenet och det gick inte att rädda henne. Vilja blev 5 månader och 2 dagar. Hon var en pigg och busig valp som vi trodde mycket på. Våra tankar går till Viljas duktiga matte Jenny som gav henne en jättefin tid. Tack Jenny för allt ditt engagemang.

Till höger: Vilja, 7 veckor gammal. Fler bilder på henne finns i Photo Gallery

 

 

091005 - KM och jubileum: I helgen firades SWeiKs 30-årsjubileum med odelat prov och utställning på Öland. Det blev en lyckad helg för vår del; med ett förstapris i ÖKL; EASY tog 7-10-10-10 vilket räckte till en delad 3:e plats i tävlingen om Weimaranermästare och en delad (med många!) 3:e plats på fält. Mycket positivt för rasen att många höga betyg delades ut i år, 2008 vann ju Easy det odelade provet med betyg 6 på fält i UKL. EAZAC startade också i ÖKL i år, han tog 10-10 i eftersöksgrenar och jagade bra på fält, stod stramt för hare som han sedan reste och tyvärr gick efter lite för långt och blev därmed inte godkänd. GAME spräckte sina chanser redan på första momentet, som för hennes del var rävsläpet. Hon tog däremot betyg 7 på fält. Ett barnbarn; Gatbys dotter Grey Shaheen Isa tog en 8 på fält i UKL och gick till ett fint 1:a pris, kul! G-kullens faster Scuba's Gold Strike visade sin styrka med ett1.a pris i EKL. Vann gjorde en danskägd hund med 8 på fält i ÖKL.

Vi är förstås jättenöjda med resultaten på jubileumsprovet men våra riktigt stora framgångar kom på utställningen på söndagen. GANGSTER var först in i ringen, han skötte sig exemplariskt och fick väldigt fin kritik men mättes till 59 cm och fick en 2:a, troligen pga storleken. EASY fick CERT, placerades som 3:a i jaktprovsklassen och 5:e bästa tik och GAME fick CK i championklass. EAZAC tog CERT och vann jaktprovsklassen samt plockades av domaren Julie Turner fram som bästa hane och av Gil Simpson fick han BIR framför den tik som Gil plockat fram. Utan konkurrens från långhår fick Eazac även BIS-titeln och en gigantisk rosett som Karin och Adam naturligtvis skall ha på vardagsrumsväggen ;-) Ovanligt för mig att få rapportera om utställningsframgångar! Det gick bra för många hundar i ringen, vi vill särskilt gratulera ägare och uppfödare till Scuba's Inspiration of Quadet som blev bästa tik!

Bilden ovan: Eazac, domarna (Julie Turner till väster i bild, Gil Simpson till höger i bild) och rosetten (fotograf Elisabeth Beskow).

Stort tack till er som var med och hjälpte till; Joe, Karin och Adam samt Camilla Liljekow (http://www.skyttens.se/) som visade Eazac i jaktprovsklassen.

090927 - Fältprov: EAZAC och GALAHAD startade på fält i Enköping även på söndagen men det ville sig inte riktigt, de gick inte till pris.

090926 - Fältprov: Prov i Enköping med två partier och många Welliesonhundar och släktingar på plats. EAZAC och GANGSTER visade sina fina sök men gick tyvärr efter fågel. GALAHAD startade bra längs en kanalkant, när han vred upp på öppen mark stötte han rapphöns och gick efter och hann sedanäven stöta fasan och gå efter den. EANIE jobbade på hela dagen och hade en väldigt fin fågeltagning vilket resulterade i en 4a på fält och 9a på apporten så nu är hon jaktprovsmeriterad - kul!!! EASY hade en riktigt bra dag och tog ett 1a pris på fält i ÖKL (8-10). Tack alla valpköpare för att ni startade era hundar! Stort grattis till Micke och Agneta till Eanies pris. Vill också passa på att gratulera barnbarnet Isa och Georg till ett fint 1a pris i UKL!

090920 - Fältprov: GANDALF och GALAHAD startade på säsongens första fälrptov, i Alingsås. Galahad var med båda dagarna, Gandalf bara på lördagen. Som vanligt hände det mycket under helgen men det blev tyvärr inga priser med hem. Gandalf sköts det för och han jagade bra men hamnade tyvärr i oklara fågelkontakter. Galahad sprang in i eltråd på lördagen och ville sedan inte jaga mer den dagen, fullt förståeligt! Tack Hanna och Olle för att ni åkte så långt med era hundar!

090817 - Eftersöksgrenar: GANDALF tog 10-10-7 i EKL och EASY en 9a på vatten i ÖKL på olika särskilda prov den här måndagkvällen. Grattis Olle!

090812 - Eftersöksgrenar: GALAHAD och matte Hanna gjorde säsongens första start på särskilt prov i Vagnhärad, det blev 10-10 i ÖKL. Härligt!!! 

090808 - Eftersöksgrenar: Det var en mycket varm lördag med särskilt prov i Vagnhärad. GATSBY och GANDALF startade i elitklass och GATSBY tog 10-10-9! Stort grattis till husse Joakim, härligt att se er ute på prov igen! Olle och Gandalf hade tyvärr problem med släpspåret men jag vill passa på att tacka Olle för att du lägger så mycket tid och energi på Gandalf. Gatsby hade två söner till start i UKL, båda blev godkända. Grattis till er också! 

090801 - Eftersöksgrenar: EASY, GAME och GANGSTER startade eftersöksgrenar i Norberg. Det blev 10-9 för EASY i ÖKL, 10-10-10 för GAME i EKL med räv i släpspåret och 10-10 för GANGSTER i ÖKL, han blev dessutom utsedd till provets bästa hund och fick med sig både en fodersäck och en pokal (se bild till höger). Stort tack till Gangster och Joe för den fina insatsen och ett varmt tack till arrangörerna (Gammel Dansk Hönsehund) för de fina priserna! Mamma Mymlan har anmält sig som frivillig att äta upp fodret.

090725 - Eftersöksgrenar: EAZAC och Karin startade i öppen klass i Hällefors och fixade 10-10. Toppen! Kul att all träning har givit resultat! GANDALF startade i elitklass men det ville sig inte riktigt den här gången. 

 

 090719 - Welliesonträff

Den 18-19 juli var en historisk helg i Sala = den första Welliesonträffen någonsin, tidigare har vi bara haft träffar med enskilda valpkullar. Ur G-kullen var Game, Gatsby och Gangster på plats, alla tre i E-kullen och de två tikarna i D-kullen. Tack snälla Karin & Adam samt Micke & Agneta som som fixade boende, mat, räningsmark och perfekt väder.

Vi tränade allt från apportering och släpspår med nioveckorsvalparna till vatten och rävsläp med de äldre hundarna.

  Bilder (från vänster): DAY med kanin i släpspåret, DAWN med mås och GATSBY med räv. Foto: Tobias Andersson

 

090718 - Valpleverans: Nu har de tre D-valparna flyttat hemifrån. DARWIN bor hos Marketa Zelenkova i Tjeckien (kennel Agamysh), DAY bor hos Nina Robertsson och Tobias Andersson i Skåne, tillsammans med deras vuxna weimaranertik Bella. DAWN bor hos Jenny Holm i Uppsala och går från och med nu under namnet Vilja. Vi önskar er stort lycka till med era nya familjemedlemmar!

På bilden: Vilja sista kvällen hemma hos mamma.

 

 090705 - Eftersöksgrenar:  Provsäsongen 2009 startade med eftersöksgrenar i Brottby, Vallentuna. På lördagen tog EANIE 10-10 i öppen klass med matte Agneta som förare! EAZAC och matte Karin startade också i öppen klass på lördagen, kaninen var inget problem för Eazac men han blev distraherad på vattnet. Det gick bättre på söndagen, då blev det 9-10 för EAZAC. Bra jobbat allihop!

090517 - Valpar: Tre valpar föddes mellan klockan 19 och 20 på söndagskvällen. Det blev en hane och två tikar, de är pigga och hungriga...

 

 

 

 

 

 

090516 - Valpar: Såhär ser Game ut idag, 16 maj (foto: Johan Olofsson begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting). Valparna är beräknade till den 17 maj men det är lugnt än så länge. Idag var hon med ut i skogen en stund och apporterade lite för skojs skull. Hon har börjat gräva gryt i trädgården och vilar mycket inne.

 

 

 

 

090510 - Landinhelg: Sigrid var hos Anders Landin helgen 8-10 maj och hjälpte till som hjälpinstruktör på en grundkurs. Tolv ekipage deltog, många trevliga hundar av raserna weimaraner, viszla, münsterländer samt kort- och strävhårig vorsteh. Se mer om kursen på http://www.landins-hund-katt.se/. 

090504 - Valpar: GAME är rund och fin nu och har flyttat in i sin nya valplåda. Valparna beräknas komma den 17e eller 18e maj. Hör av dig om du är intresserad av en valp! Du når mig på [email protected] eller 070-697 32 31 begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31 begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              070-697 32 31      end_of_the_skype_highlighting      end_of_the_skype_highlighting.

Mer information om valpkullen hittar du på valpsidan

090414 - Mentalbeskrivning: EAZAC och EASY åkte direkt från 4 dagars fältträning på Gotland till Claes Hemberg i Trollhättan för mentalbeskrivning enligt SVK's protokoll. Båda två höll ihop mycket bra under testet och vi fick klart för oss att det nu bara är upp till oss att få till träningen av hundarna. På E-kullens sida finns resultatet, bredvid mamma Mymlans siffror och hennes inverkan syns tydligt!

Till höger en bild på Eazac och Karin när de möter spöket Claes Hemberg. Foto: Adam Dschulnigg.

 

090323 - Vandringspriser: Svenska Weimaranerklubben hade årsmöte den 22 mars och i samband med det delades klubbens olika vandringspriser ut och det utvecklades till en riktigt trevlig stund...     

J SVCH WELLIESON EAZAC blev ÅRETS ROOKIE 2008! På andra plats kom lillasyster Easy. Bild på Adam och Eazac till vänster (forto K Ekh).

J SVCH SUCH WELLIESON GANDALF utförde ÅRETS BÄSTA JAKTLIGA PRESTATION 2008! Priset fanns hos kullbrodern Gatsby året innan och har tidigare vunnits av mamma Kiri. Bild på Olle och Gandalf till höger (foto: D Yamini)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist men inte minst blev WELLIESON ÅRETS BRUKSUPPFÖDARE 2008! Bild på Sigrid med Woksebs Mymlan, Wellieson Easy och Wellieson Game till höger (Foto: K Ekh).

Inte nog med detta, Wellieson uppnådde kvalitetstämpeln "SWeiKs bruksuppfödarpris i brons" och J SJCH Woksebs Mymlan fick "Bruksavelspris i silver" för sina fina avkommor. Jag är jätteglad för priserna och oerhört stolt över att den lilla skaran på 9 Welliesonhundar har lyckats så bra.  Stort tack kära valpköpare, utan er - inga priser. Nu laddar vi om inför provsäsongen 2009!

Måste också nämna att vår bästa träningskompis Ingela Lindfors och hennes arbetsnarkoman J SJCH LP II WOKSEBS OZZIE, som är moster till Welliesonhundarna, vann både weimaraner-Nytt's cup och Asti's vandrinsgspris. Stort grattis Ingela och Ozzie! 

090321 - Utställning: EASY debuterade i jaktprovsklass på Svensk vinnare i Malmö. Hon fick en slät etta.

090317 - Snygg fotomodell, eller hur? Ja, jag syftar förstås på HUNDEN. Det är EASY som har gjort ett fotojobb för en kampanj på Åhléns. Fotografen heter Thomas Klementsson och byrån King.

090315 - Valpplaner: Äntligen händer det något! GAME började löpa för drygt en vecka sedan och jag har valt att para henne med J ANSONA DREAM ON "Dino". Vi fick till en utmärkt parning idag på eftermiddagen.

Dino kom till Sverige som valp, han är född i England och jag har länge planerat att kombinera linjerna han kommer ur med någon av mina tikar. Jag har besökt kennel Ansona flera gånger och träffat många av hans släktingar och är väldigt glad för att min syster, Karin Agenäs, valde att ta in Dino till Sverige. Game och Dino är helt obesläktade och kompletterar varandra väl. De är lätta i typen och uthålliga i rörelse, friska, livliga med stor jaktlust och trevligt temperament. Läs om kombinationen på "Valpar". Mer information kommer så fort det händer något...

090109 - Nytt år med stora förändringar: Nu är jul- och nyårshelgerna avklarade och kennel Wellieson kan se tillbaka på ett lyckat år med bland annat ett förstapris på fält i EKL (GANDALF), ett förstapris på fält i UKL (EAZAC), ett andrapris på fält i UKL och ett i ÖKL (EASY), ett tredjepris på Fullbruksprov (GAME), två nya viltspårprovchampions (EAZAC och EANIE) och en dubbel klubbmästare; odelat prov samt eftersöksgrenar (EASY). Det blev tyvärr inga valpar 2008 men fina barnbarn på två håll, efter GATSBY och Tappinski's Jazzy As Jennin samt efter GANDALF och Classic Dream's Yupya.

Under helgerna har jag packat ihop mina ägodelar och flyttar från Frötuna utanför Uppsala till ett delat boende med helgerna i Lojsta på Gotland och veckorna i Knivsta. Hundarna pendlar med mig, de kommer att ha vilodagar på fastlandet och få arbeta desto mer på Gotland. På Gotland bor vi tillsammans med Joe och GANGSTER så nu är det fyra hundar i hushållet - ju fler desto bättre... En annan förändring är att jag har fått en bössa i julklapp och hoppas få ned en fasan för Kiri innan januari är slut, det verkar dock inte som att bössan delar den målsättningen ;-)

Jag vill tacka den lilla skaran av hårt arbetande Welliesonvalpköpare för ett bra 2008 och ser fram emot nya meriter på era hundar och önskar även barnbarnen lycka till 2009! Jag hoppas även lära känna nya valpköpare under året, i och med att GAME skall paras till våren.   

Welcome

Recent Photos

Upcoming Events

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.