....070-697 32 31.... [email protected]

Wellieson Day x Hot Shoot's Joker - födda 2015-06-20!

J SE UCH SE VCH Wellieson Day födde Wellieson Ja-kullen på midsommardagen 2015. Pappa är en mycket trevlig dansk hane som heter Hot Shoot's Joker och vi är väldigt tacksamma att hans ägare Anne Merete Hedegard och uppfödare Karin Høy för att de lånade ut honom till oss! Day ägs av Tobias Andersson och Nina Robertsson i Skåne och vi föder upp kullen i samarbete med dem. Day valpade hemma i Skåne och det är även därifrån valparna kommer levereras men kullen föds upp i vår regi och kommer att heta Wellieson. Både Days ägare och vi planerar att behålla valpar ur den här kullen.

Day är en tik med mycket stora kvaliteter som jakt- och spårhund. Hon visade framfötterna på jaktprov tidigt och har gått till pris stor andel av sina jaktprovsstarter Hon jagar med hög fart och bra vidd och är duktig på att hitta och sköta fågel. Hon debuterade i EKL 2012 och startade i EKL även 2013. Day är svensk utställningschampion och svensk viltspårprovchampion. I arbete är hon uppmärksam och uthållig. Hon är mentalbeskriven (protokoll finns här), fungerar bra  med andra hundar och är en mysig familjehund. I Days stamtavla finns 4 svenska jaktprovschampion och många andra högt meriterade hundar. Day föddes 2009, är fullt frisk och röntgad med B-höfter.

 Vi har valt hanhund till Day med stor omsorg och den vi fastnade för är en oerhört stabil och trevlig dansk hanhund som heter Hot Shoot's Joker. Joker är en normalstor, välbyggd hane som har gått mycket bra på utställning, med flera CACIB och BIR-placeringar. Han är trygg, öppen, glad och social och är mentalbeskriven i Tyskland. Han är godkänd med maxpoäng (första någonsin) på viltspårprov men har av familjeskäl inte blivit meriterad på jaktprov, vi vet dock att han är en är en duktig jakthund och är väldigt glada för att få använda honom. Joker har en mycket intressant stamtavla med både danska, tyska och svenska hundar. Joker är tidigare använd i avel och har producerat kullar både i Danmark och på kontinenten. Vår erfaremnhet av Hot Shoot's hundar är att de är positiva och lätta att arbeta med och det hoppas vi förstås få i och med att vi använder Joker. Joker föddes 2008, är fullt frisk och röngad med A-höfter. Nedan: Bilder på Joker tagna av Karin Høy

 

Stamtavla Wellieson Ja

För bilder på valparna, Day och hennes föräldrar + kullsyskon, besök vårt "Photo Gallery"!

Är du intresserad av en valp?

Vi vill gärna att du hör av dig om du tror att det här kan vara av intresse för dig. Vi söker i första hand valpköpare som vill utbilda sin weimaraner till jakthund och är intresserad av att jaga och/eller starta hunden på jaktprov. Vi tycker inte att det är viktigt att du har tidigare erfarenhet av att jobba med stående fågelhundar men det är viktigt att du har möjlighet att lägga tid på din nya hund! Vi erbjuder mycket hjälp med utbildningen av din hund med regelbundna valpträffar, särskilt under hundens första år.

Welcome

Recent Photos

Upcoming Events

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.